Kinder-EHBO

Zoek een dienst

Kinder-EHBO

Iedereen die zelf kinderen heeft, hen verzorgt of met hen werkt, kent de nieuwsgierigheid waarmee het kind stap voor stap de wereld om zich heen verkent en ontdekt.

Samenvatting

  • Interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen
  • Vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)
  • Ruime leslokalen, uitstekende faciliteiten, lunch en bereikbaarheid
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Volledig ontzorgen van planning en geldigheid diploma’s
LEES VERDER

Inleiding

Iedereen die zelf kinderen heeft, hen verzorgt of met hen werkt, kent de nieuwsgierigheid waarmee het kind stap voor stap de wereld om zich heen verkent en ontdekt. Ongevallen, klein of groot, op verschillende leeftijden en in verschillende ontwikkelingsfasen, komen geregeld voor. De opleiding Eerste Hulp aan kinderen leidt mensen op om op een verantwoorde wijze eerste hulp te verlenen aan kinderen.

Inhoud

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Een kind in veiligheid brengen, de toestand van het kind beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en eerste hulpverlenen bij bewusteloosheid, bloeding, brandwond, circulatiestilstand, CO-vergiftiging, ernstige allergie, hoofdletsel, huidwond, koorts en koortsstuipen, kortademigheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten, nek- en wervelletsel, neusbloeding, tand door de lip, verdrinking, vergiftiging, verloren/afgebroken tand, verslikking, verstikking, vinger tussen de deur, vreemd voorwerp in neus en oor en vuiltje in het oog.

De lesdag duurt normaal gesproken van 9:00 tot 16:30 uur met een half uur lunchpauze. Voor groepen zijn er ook andere mogelijkheden.

Doelgroep

Werknemers van organisaties waar kinderen aanwezig zijn, gastouders en ouders die aan hun eigen kinderen hulp willen verlenen bij ongevallen.

Examen/certificering

Er is geen examen. De cursist wordt op praktische vaardigheden getoetst. Na het succesvol afronden van de opleiding kinder-EHBO ontvangt de cursist het certificaat “kinder-EHBO” van het Rode kruis. Dit diploma is goedgekeurd door de Rijksoverheid voor gastouders en 2 jaar geldig na afgiftedatum.

Herhaling kinder-EHBO

Na het behalen van het diploma, kan de cursist deelnemen aan de tweejaarlijkse herhaling kinder-EHBO (1 dag) om de kennis en vaardigheden bij te houden en op te frissen. Na het volgen van 1 herhalingsdag binnen 2 jaar, wordt het diploma kinder-EHBO weer met 2 jaar verlengd.

Wij maken een planning en nodigen onze cursisten automatisch (vrijblijvend) uit voor de herhaling Kinder-EHBO. Wij houden de geldigheid van het diploma van onze cursisten dus in de gaten.

Groepsgrootte

Gemiddeld 12-14 personen per cursusgroep.

Prijs

€ 115,70 per cursist bij open inschrijving (€140,00 inclusief btw).
Groepsprijzen vanaf 6 personen € 694 (inclusief BTW: € 839,74).

Inbegrepen in cursusprijs

In de cursusprijs zijn alle kosten inbegrepen, zoals:

  • Lesmap + certificering Rode Kruis
  • Gebruik van instructiemateriaal
  • Inzet ervaren gecertificeerde instructeur inclusief reis- en verblijfskosten
  • Uitgebreide lunch, koffie- en theearrangement en ’s middags frisdranken en kleine versnaperingen (niet inbegrepen indien de cursus op uw eigen bedrijfslocatie wordt georganiseerd)

Vergoeding door zorgverzekering

Voor particulieren wordt de opleiding vaak gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag bij uw zorgverzekeraar na of dit ook bij u het geval is.